Historiske fortællinger fra Havnø Gods

Historiske fortællinger på Havnø Gods.

Tirsdag den 29. juni kl. 19.00 til ca. 21.00 fortæller Niels Pedersen i haven på Havnø Gods.

Der bliver også en introduktion omkring Havnø Gods.

Niels – lærer på Vindblæs Friskole - kendes ganske sikkert af flere fra sin facebookside ”Aftenlandet. Danmarkshistorier fra 1400 til 1919”.

Havnø Gods – Havnøvej 38, Visborg, 9560 Hadsund.

Medbring selv en havestol.

Tilmelding – senest den 28. juni: ring eller sms på
23966437/Niels Jørgen Sloth eller Faketa Leto - 51549874

Pris: 75 kr. kontant på aftenen eller på MobilePay
23966437 – husk navn på afsender.

Der bliver serveret kage og kaffe/te.

Niels skriver om aftenens program:

Aftenlandet - fortællinger om og fra danske slotte og herregårde.

Aftenlandet er et foredrag om danske herregårde, arkitekter, arkitektur, sagn og skrøner.

Fra tidlig middelalder hører du om retten til at bekæmpe din nabo, blot du besad et fejdebrev, hvorfor tre huse i Middelfart helt op i 1800-tallet var pålagt en bøde for et mord på en jysk stormand i 1358 samt om kong Christoffer, der forsøgte at flygte op gennem en skorsten i Sakskøbing, der efterhånden var det eneste lille kongerige, han besad.

Men det kommer bl.a også til at handle om Jørgen Lykke på Overgaard og Jacob Seefeld på Visborggård, der byggede nogle af tidens mest imponerende herregårde, Ingeborg Skeel på Voergaard, der – måske – klippede fingre af små børn samt Kaj Lykke, der aldrig skulle have skrevet dét brev om dronningen og hvis kranie i dag kan studeres på egnsmuseet i Bramming.

Hør også om købmanden, der bliver én af landets største godsejere og som i midten af 1700-tallet omdanner sit hovedsæde til ”Jyllands Versailles” og om den selvbevidste arkitekt, der genopførte Frederiksborg slot efter branden i 1859 ”som Christian 4. ville have gjort, hvis han havde haft bedre smag” og som senere forvandlede de beskedne hovedbygninger på Frijsenborg og
Pederstrup til imposante slotte.

/media/10185/havnoe-gods.png
/media/10186/visborggaard.png