- Trædrejning, Per Sepstrup - September 2020

Emne kommer hurtigst muligt - læs om mulige emner herunder.

FORSLAG TIL EMNER KUNNE VÆRE:

1. Drejning af skåle. Det er et traditionelt emne. Det der kan være interessant er anvendelse/demonstration af de fire måder en u-rør slebet som en fingernegl kan anvendes/skære på i forbindelse med drejning af skåle. Et stykke træ der måler 20 til 25 cm i diameter og er ca. 8 cm. i tykkelse vil være velegnet.
En interessant variation af en skål er en skål i en skål, det kunne være et godt emne, eller en manta skål med låg.

2. Et andet traditionelt emne er drejning og udhuling af en dåse. Hvilke jern er gode og nemme at bruge? En stor dåse bliver måske til en vase, hvordan udhules den nemmest? Et stykke træ der er 12 cm lang og måler 8 x 8 cm vil være velegnet. En donuts kunne være en opgave for øvede.

3. Kugler er interessante, der kunne et emne være drejning af en kugle i frihånd. Et stykke træ der har en længde på 10 cm og måler 8 x8 cm vil være godt.


4. Forskudt drejning f. eks min ”dame” kunne være et oplagt emne for øvede trædrejere. Drejes den i ask kunne den dekoreres med ebonitlak og kobber gilt cream. Til den opgave skal der bruges et stykke ask der er 30 cm i længde og måler 6 x 6 cm. Forskudt drejning kan også være mine svanehals lysestager eller dåse med et låg med gitterværk. (dette var forårets emne) 

Om underviseren:

Per Sepstrup er født d. 17. april 1944 i Aalborg. Jeg er opvokset på Horsensegnen og tog realeksamen i 1961. I 1967 begyndte jeg på Den Kongelige- veterinær og Landbohøjskole. Jeg dimitterede som agronom i 1967, hvorefter jeg blev Ph.d. studerende på legatmidler. Jeg fik min Ph.d. grad i september 1974 med hovedfag i botanik.

Derefter fulgte nogle år som lærer på Bygholm Landbrugsskole, et par år hos BASF som konsulent. I 1982 kom jeg ind i kornforædlingsbranchen, hvor jeg arbejde indtil 2006, hvor jeg gik på pension. De sidste 12 år arbejdede jeg i Tyskland.

Mit CV indenfor trædrejning startede med et weekend kursus hos Leif Andersen først i halvfemserne på den daværende husflidsskole i Kerteminde. Jeg har siden deltaget på kurser i England hos Tobias Kay. Hos Drechelstube Neckersteinach har jeg deltaget i kurser med Phil Iron fra England, Hans Weissflog fra Tyskland.

Jeg har også deltaget i kurser afhold af Johannes Rieber fra Norge. Derforuden har jeg selv arrangeret kurser med Johannes Michelsen fra USA, Mick Hanbury fra England, Jo Winter fra Tyskland, Glenn Lucas fra Irland og Simon Hope fra England.

I dag underviser jeg dels på min hjemmeadresse og dels på Skolen for Kreativ Fritid. Når tiden tillader det underviser jeg også i lokale ”Husflidsforeninger”. Det bliver også til nogle udstillinger i årenes løb.

KONTAKT


Visborg Husflidsforening
Kjellerupsgade 66
Visborg
9560 Hadsund

Skoleleder: Jens Lund

Telefon: 20 25 32 52

Mail: visborg@fora.dk

CVR: 15493232

Telefontid: Helst efter kl. 16

https://www.instagram.com/?hl=da


Medlem af Fora
;