Trædrejning - Hatte med Conrad Conradsen

HATTEKURSUS - ved Conrad Conradsen - er for den der vil dreje hatte i træ. Dette kursus er en unik mulighed for at lære- eller videreudvikle håndværket.

TILMELD DIG PÅ VISBORG@FORA.DK

Conrad skriver om kurset her:

Hatte drejning er for den let øvede / øvede trædrejer.
Som udgangs punkt kan man dreje hatte i alle træ sorter. Vi vil dreje i Ahorn. Ahorn er meget ensarte og lys i sin struktur og meget let at dreje i.
Vi starter med en klods på ca 45 kg. Skal gerne være så frisk at man kan " høre fuglene synge " Det betyder at der vil komme en del saft fra træet under drejning...
Derfor sørger vi for træet ( groft til skåret med kæde sav ) Og vi ender på ca 400 gram...Ved drejning af hatte vil der værer ekstra stor fokus på gods tykkelse målt med værktøj og med lys gennemtrængningsheden.
Vi har opspændings stativ for hatten når den skal " Formes efter drejning "..

Vores værksted mm.:
Vi råder over 14 Promat drejebænke alle med punkt udsugning.... Vi har drejejern ..Men du er meget velkommen til at medbringe dine egne drejejern. Vi bruger Tormek slibe system.
Vi vil under kursuset få os en snak omkring dreje teknikker og slibning af dreje jern. Vi vil også komme omkring emnet også sikkerhed for dig personlig og for din kursuskollega.
Vi vil også få os en snak omkring pleje og veligehold af dreje bænken.
Det vil helt sikker være en god ide at medbringe et ansigt visir (personlige værnemidler) ...og en ekstra trøje/ jakke..

KONTAKT


Visborg Husflidsforening
Kjellerupsgade 66
Visborg
9560 Hadsund

Skoleleder: Jens Lund

Telefon: 20 25 32 52

Mail: visborg@fora.dk

CVR: 15493232

Telefontid: Helst efter kl. 16

https://www.instagram.com/?hl=da


Medlem af Fora
;